Author Archives: Rachel Ravitz

Teton Theater Fit-Out

  • Teton Theater

This 6,300 sq ft stone gem was built in 1940 by Robert Porter, ancestor of Robert Gill, its current owner.  He has made significant investments to augment the existing envelope to meet current seismic, infrastructure, accessibility, and energy codes.  The venue showcased thousands of movies up until 2001, including the premier of Broke Back Mountain.   The Renovation will house a new family restaurant seating 250, with balcony dining and events.  The Theater sits adjacent to Jackson’s antler arched Square and will be as popular with visitors and locals as the original movie house. The project team includes Chet Phillips General Contractor, G&S Structural, J-Tec Mechanical, Delcon Electrical, Helius Lighting,  and James Musclow Kitchen consultant.

Yuengling Creamery Renovation

INTERVIEW DICK YUENGLING

  • YICB Entrance Corner
  • YICB Back 2

This 65,000 sq ft 1920’s Brick Building was home to Yuengling’s Ice cream Operation during Prohibition. After Renovation, it will serve as Water Treatment Plant, Museum, Gift Shop, and Tour Staging Area, Across Mahantango Street from the Main Brewery. The Upper Floor will house future offices for Yuengling Family-owned operations. This design-build project is being executed in conjunction with HEIM CONSTRUCTION

Jackson Hole Mountain Resort

  • JHMR Bridger Ski Patrol
  • Gondola Terminal and Valley Beyond
    Gondola Terminal and Valley Beyond
This ski patrol cabin is an addition to the Storage Barn at the top of Bridger Gondola.  Problem solving to meet seemingly conflicting interests: How to appear seamless with the existing utility barn, yet more attractive as an upload arrival backdrop for guests?  How to serve the quick access and departure needs of Patrollers, yet not display a yard sale of their equipment? Allows both ADA public access and sled rescue on an extremely steep site!

Breffeilh Addition

  • New Office from Deck
  • Office & Elk Refuge

ALB is a true Wyoming Libertarian – a lawyer, writer, pilot, and parent to three parrots: Charlie, Watson, and Troubles. Andy bought what is known locally as the “old Robert Goulet house,” located atop East Gros Ventre Butte. With 270 degree views of the valley floor, its only downside is an impossibly steep driveway, which made for challenging construction. The project includes a new garage & office, plus extensive interior renovation. An inverted gable roof hovers between the existing guest and main house, soaring over a new vestibule and terminus to the garage connector.  The roof also frames a view of the Grand Teton from Andy’s office, where he collects weather data and field communications for his hot air balloon business.

Walk Festival Hall


Under Berlin Architects.

Walk Festival Hall Swing StageAs Project Lead at BERLIN ARCHITECTS, Rachel took pride in the $5 M WALK FESTIVAL HALL RENOVATION.  We designed a shell of Structural Insulated Panels to insulate this acoustical gem from heat loss and noise infiltration.  We added dramatic glass vestibules to further seal the building and provide a playful look.  A large board of directors, updated ADA and fire requirements, limited construction shoulder seasons, and a rather peculiar existing structure from 1974 together made this project complex and challenging.  Working closely to understand the contractor’s needs, we brought the project in ahead of schedule and under budget.  Larry Berlin’s client, the GRAND TETON MUSIC FESTIVAL, was able to increase their scope to include a covered concession, restroom expansion, and extensive interior remodel.

Habitat Alpine Meadows

  • 1-front-porch-ferry-peak
  • back-porch-w-meadow

These two houses aspire to Habitat for Humanity’s motto of “simple and decent” while satisfying CCR’s of their neighborhood.  3 bedrooms, 2 baths, living, dining, and kitchen all fit within 1150 sq feet of living space.  Roofs are simply framed gables, providing handsome street views and a variety of outdoor porch spaces.  Energy efficiency and Universally accessible features were also prioritized.  The footprints were tilted on the site plan to increase solar gain, capture views, and add privacy. They mirror one another and vary exterior materials to suggest more variety.

Blue Sunroom

  • Cabin w Sunroom & Hot Tub
  • Before - Front Yard

We replaced a deteriorating green room shed attached to this Indian Paintbrush log cabin.  The new gable roof sunroom was clad in rusted metal, along with an extensive hot tub platform and log railings.

Epsilon Technologies

  • Fronter Corner SE 1
  • Back Corner SW

This 10,000 square foot, 3 story facility just south of Jackson enabled EPSILONTECH.COM to expand their operations. As the world’s largest manufacturer of strain gauges, David Werner’s team used the upper floor for design & sales, the main floor for manufacturing, and the lower level for machine shop and storage. Epsilon’s office culture encouraged enjoyment of extensive landscaping and mountain backdrop to the west, from a generous deck.